Patates Püreli Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram beyaz lahana (İnce kıyılmış)
- 500 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, kimyon
- Bir tutam maydanoz (İnce kıyılmış)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 adet orta büyüklükte patates (Haşlanmış)
- 50 gram rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve nane
- 3 yemek kaşığı süt
- Rendelenmiş kaşar
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Patates Püreli Köfte Tanımı Yapılışı
- Köftelik materyallerin hepsi özdeşleşinceye kadar yoğurulur. Yumuşak bir kıvamı oluyor.
- İri kesimler alınarak, yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Bastırılır ve ortası çukur olarak form verilir.
- Evvelden ısıtılmış 220 derece fırında 30-35 dk pişirilir ve çıkarılır.
- Püre gereçleri karıştırılır ve uygunca ezilir.
- Köftelerin çukuruna gelecek büyüklükte püre form verilerek, köftelerin üzerine yerleştirilir.
- Rendelenmiş kaşar pürenin üstüne serpilir.
- Sos materyalleri karıştırılır. Evvel köftelerin ortasında sonra kalanı köftelerin üzerinde gezdirilir.
- Isınmış fırında 220 derecede 30 dk tekrar fırına atılır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.