Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Püreli Et Sote

Patates Püreli Et Sote
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patates-pureli-et-sote.jpg

Patates Püreli Et Sote Tanımı İçin Materyaller


Püre İçin
  • 5 orta uzunluk patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 50 gr tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
Sote İçin
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Patates Püreli Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patatesleri soyup ikiye bölerek tuz ekleyip 30 dakika haşlayalım. Blender ile ezerek yavaş yavaş sütü ve tereyağını ek edelim. Pürüzsüz kıvam alana kadar blender dan uygunca geçirelim.
  2. Sote için etleri kuş başı doğrayıp evvelce ısıtılmış tavada 3-4 dakika çevirelim mühürlenmesi için.
  3. Düdüklü tencereye etleri alıp üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Bir soğanı ikiye bölün sarımsağı ve tuzu da ekleyip düdüklü tencereyi kapatalım orta ateşte 20 dakika (Düdüğü kapattıktan sonra ) pişirelim.
  4. Tavada sıvı yağı ısıtıp düdüklüden çıkardığımız etleri ekleyin. Üzerine baharatları ve salçayı ekleyip 10 dakika soteleyin. Püreyi tabağa yayıp üzerine etleri ekleyerek servis edilir. Afiyet olsun.
Not: Düdüklü tencere de pişirme süreci için düdüğü açık pozisyonda ocağa konulup düdük ötmeye başlayınca 60 saniye sonra düdüğü kapatarak, kapattıktan sonra ki mühlet pişirme mühleti olarak hesaplanır.
 
858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt