Patates Püreli Et Sote Tanımı İçin Materyaller
Püre İçin
- 5 orta uzunluk patates
- 1 çay bardağı süt
- 50 gr tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 4 su bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Patates Püreli Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup ikiye bölerek tuz ekleyip 30 dakika haşlayalım. Blender ile ezerek yavaş yavaş sütü ve tereyağını ek edelim. Pürüzsüz kıvam alana kadar blender dan uygunca geçirelim.
- Sote için etleri kuş başı doğrayıp evvelce ısıtılmış tavada 3-4 dakika çevirelim mühürlenmesi için.
- Düdüklü tencereye etleri alıp üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Bir soğanı ikiye bölün sarımsağı ve tuzu da ekleyip düdüklü tencereyi kapatalım orta ateşte 20 dakika (Düdüğü kapattıktan sonra ) pişirelim.
- Tavada sıvı yağı ısıtıp düdüklüden çıkardığımız etleri ekleyin. Üzerine baharatları ve salçayı ekleyip 10 dakika soteleyin. Püreyi tabağa yayıp üzerine etleri ekleyerek servis edilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.