Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot

Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patates-pure-esliginde-soslu-antrikot.jpg

Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot Tanımı İçin Gereçler

  • Kişi sayısına nazaran antrikot
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 5-6 adet patates ( büyük boy)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı süt
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir fiske tuz
  • Yarım çay bardağı su
Üzerine;
  • Maydanoz

Patates Püre Eşliğinde Soslu Antrikot Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak etlerimizi sıvı yağ ile marine edelim.
  2. Her yerine bir fırça yardımı ile iki yemek kaşığı sıvı yağını sürelim .
  3. Buz dolabında bir iki saat bekletelim.
  4. Bu ortada patatesleri soyup yıkayalım ve doğrayıp su dolu tencerede haşlayıp süzelim .
  5. Ezmeden üzerine karabiber, tuz, bir yemek kaşığı tereyağı, bir bardak sütü yavaş yavaş kıvamına nazaran ekleyip ezelim yada blendırla karıştıralım .
  6. Domates sosumuzu da yapıp bir kenara alalım.
  7. İki yemek kaşığı sıvı yağda domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
  8. Akabinde yarım çay bardağı suyunu ve baharatlarını tuzunu ekleyip 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.
  9. Döküm tavamızı güzelce kızdıralım ve marinalı etlerimizi hiç yağ koymadan kızgın döküm tavada kızartalım.
  10. Eti tavaya koyduktan sonra 3-4 dakika çevirmeyelim ikinci tarafı çevirince üzerleri ne tuz serpelim fazla kurutmadan 6-7 dk daha etlerimizi pişirelim.
  11. Tuzu evvelden atarsanız etiniz sert olur pişmez .
  12. Etler pişince servis tabağının ortasına patates püresi üzerine bir adet antrikot eti onun üzerine bir, iki kaşık salçalı sos gezdirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt