Patates Piyazı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 -6 adet büyük uzunluk patates
- 3- 4 kol marul
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 kaç kol maydanoz
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 adet limon
- 3- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
Patates Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayalım.
- Küp küp keselim ince formda marul ve maydanozuna doğrayalım.
- Soğanları jülyen formda keselim.
- Bütün karışımı patateslerle buluşturalım.
- Sosu için baharatlar limon ve yağı ek edelim.
- Karıştırıp sunum tabağına alalım. Deneyen herkese afiyet olsun.