teknolojiuzmani
FD Üye

Patates Paçası Misket Köfteli (Kastamonu Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 tane soğan
- 1 küçük bağ maydanoz
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 tane yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- 3 tane orta boy patates
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
- Kıyılmış maydanoz
Patates Paçası Misket Köfteli (Kastamonu Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için soğanı ve maydanozu ince doğrayalım. Tüm köfte malzemelerini yoğurma kabına alalım.
- En az 5 dakika yoğuralım ve misket şekli verelim. Patates paçası için patateslerimizi haşlayalım ve ezelim.
- Pişirme yaptığımız tencereye zeytinyağını ezilmiş patatesi tuzunu ve yumurtayı alalım.
- Sürekli karıştırarak 3 dakika kadar pişirelim, ocağın altını kapatalım.
- Üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve yoğurdu ilave edelim. Homojen olana kadar karıştıralım.
- Köftelerimizi yağda kızartalım ve peçete üzerine alalım. Sosu için tereyağını tavaya alıp eritelim üzerine salçasını ekleyip kavuralım suyuyla kıvamını ayarlayıp biraz kaynatalım.
- Sıra geldi son aşamaya tabağa patates paçasını üzerine köfteleri ve sosunu gezdirelim.
- Kıyılmış maydanoz ekleyip servis edelim ????.