Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Mantısı

Patates Mantısı
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patates-mantisi.jpg

Patates Mantısı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 büyük patates
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zerdeçal
  • Pul biber
Üzerine sos için (İsteğe bağlı)
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Pul biber
  • Nane
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Baharatları damak tadınıza nazaran çeşitlendirebilirsiniz.

Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patatesler güzelce haşlanır. Haşlanan patatesler ezilir püre haline getirilip biraz soğuması beklenir (Çünkü yumurtanın pişme ihtimali vardır)
  2. Üzerine yumurta ve zeytinyağı ve baharatlar konur ve yoğurulur.
  3. Ellerimizi hafif zeytinyağıyla yağlayalım patateslere yuvarlak formlar verilerek fırın kağıdı serdiğimiz tepsimize koyalım. Bir kaşık yardımıylada alınabilir.
  4. 180 derecelik bir fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35dk pişirilir.
  5. Dilerseniz direk dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp üzerine salçalı bir sos yaparak tükete bilirsiniz.
  6. Yahut da yalnızca sarımsaklı yoğurt ve nane pul biber kullanarak servis edebilirsiniz tercih sizin ????
  7. Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız kesinlikle deneyin lezzetli lokmaları çok seveceksiniz.
  8. Ayrıyeten konuklarınıza porsiyonluk ikramlıklarda sunarak sofralara çeşitlilik katmış olursunuz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. Sağlıcakla kalın ????‍????????.
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt