Patates Mantısı Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane patates
- 7-8 kol maydanoz
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 6 yemek yoğurt (Koyu tarafından)
- 1 diş sarımsak
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
- Patateslerimizi güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
- Küp küp doğrayalım tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip ve pişmeye bırakalım.
- Pişen patatesleri derin bir kaba alalım güzelce ezelim hiç pütür kalmasın.
- Patateslerin üzerine ince ince doğradığımız maydanozları, tuz ve baharatlarını ekleyelim ve güzelce yoğuralım.
- Elimize küçük mandalina büyüklüğünde alalım yuvarlayalım. Ortasını güzelce çanak biçiminde açalım. (fotoğrafta gösterdiğim gibi).
- Hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu ortalarına koyalım.
- Erittiğimiz yağın üzerine salçayı ekleyelim kokusu çıkana dek kavuralım ve patatesli mantımızın üzerine gezdirelim. Servise hazır ???? afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.