
Patates Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet orta uzunluk patates
- 1/2 (yarım) sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı salça
Patates Mantısı Tanımı Yapılışı
- Patateslerimizi haşlayalım ve ezelim.
- İçine karabiber tuz pulbiberi bir kaşık yardımı ile uygunca karıştırıp patateslerimizle özleştirelim.
- Patatesli harcımızdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elimizde yuvarlayalım ve sonrasında çanak halini verelim.
- Sonrasında yoğurt az tuz ve sarımsağı bir kabın içine alalım patates çanaklarının içine dolduralım.
- Bir tava da yağ az pul biber ve salçamızı hazırlayım.
- Patatesli mantımızın üzerini süsleyelim. Şimdiden afiyet olsun.