
Patates Mantısı(Un Yok) Tanımı İçin Materyaller
- 6-7 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Kuru nane(isteğe bağlı)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Patates Mantısı(Un Yok) Tanımı Yapılışı
- Öncelikte patatesleri haşlıyoruz , kabuklarını soyuyoruz.
- Sonra çatal yahut ezici yardımıyla eziyoruz , yumurtayı kırıyoruz.
- Tuz ve baharatları ekliyoruz ,yoğuruyoruz.
- Son olarak sıvı yağ ekleyip tekrardan kar istiyoruz.
- Hamur kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlıyoruz.
- Tüm süreç bittikten sonra fırına alıyoruz.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Patatesler pişerken sarımsaklı yoğurt ve sosumuzu hazırlıyoruz.
- Patatesler fırından çıkınca soğutmadan yoğurt ve sosu dökerek servis edebilirsiniz.