
Patates Mantısı Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet küçük patates
- Kaynatmak için üzerini geçene kadar su
- 2 adet havuç
- Tuz
- Yarım çay kaşığı silme karabiber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- Bir tutam maydanoz
Patates Mantısı Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup tuzlu suda haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra üzerine sıvı yağ gezdirip çatalla eziyoruz.
- Havuç rendesi karabiber tuz ekleyip ve ince kıyılmış maydanozla karıştırıp yuvarlak toplar oluşturuyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğur döküyoruz.
- Yağda kızdırdığımız pul biberli yağı yoğurdun üzerine ekliyoruz.
- Yağı önceden kızdırıp dökerseniz altındaki yoğurt erimez. Bu arada bu tarif çok beğenildiği için kendinize yaparken ayırmayı unutmayın ????????.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
.
Patates Mantısı Patates Topları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı