
Patates Mantısı Patates Topları Tanımı İçin Gereçler
- 5 küçük patates
- Maydanoz
- 2 adet havuç
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
- Yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Patates Mantısı Patates Topları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup tuzlu suda haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra üzerine sıvı yağ gezdirip çatalla eziyoruz.
- Havuç rendesi karabiber tuz ekleyip ve ince kıyılmış maydanozla karıştırıp yuvarlak toplar oluşturuyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğur döküyoruz.
- Yağda kızdırdığımız pul biberli yağı yoğurdun üzerine ekliyoruz.
- Yağı evvelce kızdırıp dökerseniz altındaki yoğurt erimez. Bu ortada bu tanım çok beğenildiği için kendinize yaparken ayırmayı unutmayın ????Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
.