bilgisayarci
FD Üye

Patates Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 8 iri patates
- 200gr yağsız kıyma
- 1 kapya biberi
- 2 yeşil biber
- 1 soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 avuç rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz kekik kimyon pulbiber karabiber
- 1 et bulyon
- 300ml su
- Kızartmak için yağ
- 1 bardak süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 fiske tuz ve karabiber
Patates Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup, yıkıyoruz. Dilim dilim doğruyoruz ve kurulayıp, yağda kızartıyoruz.
- Soğan ve biberleri doğrayıp, yağda biraz solana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra kıyma, salçaları ve baharatları da ekledikten sonra üzerine 300 ml yani 1,5 şu bardağı kadar su döküp et bulyonu da ekleyerek iyice piştiğinden emin oluyoruz.
- Bir yuvarlak tepside ilk önce patatesleri sıralıyoruz. Daha sonra kıyma sosunun yarısını üzerine döküyoruz.
- Sonra tekrar bir kat patates dilimleri diziyoruz.
- En ve en üste ise kıymalı sosu tekrar gelecek şekilde sıra sıra pasta gibi sıralıyoruz.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Beşamel sosu için; yağ ve unu kavuruyoruz daha sonra sütü de ekleyerek tuz ve karabiber le özleştiriyoruz.
- Pişirdiğimiz kıymalı patatesin üzerine beşamel sosunu döküp üzerine kaşarı da serpip, 10 dakika daha fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.