
Patates Kroket Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 adet orta uzunluk patates
- 60 gram tereyağ yada margarin
- 100 gram kaşar
- 1 adet yumurta sarısı
- İçine akı dışına tuz ,toz kırmızı biber ,kara biber dileğe nazaran pul biber sarımsak tozu
- 1 çay bardağı un
- 1 çay galeta unu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Patates Kroket Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel patateslerimizin kabuklarını soyup haşlıyoruz ve püre haline getiriyoruz.
- İçine tereyağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurta ve kaşar peynir rendesini ekleyip tekrar karıştırıyoruz yeterlice bütün materyalleri özleştiriyoruz elimizle yada bir kaşık yahut çatal yardımı ile form veriyoruz.
- Yarım saat kadar derin dondurucuda bekletiyoruz.
- Birinci evvel una daha sonra yumurta akına batırıp galeta ununa batırıp kızdırdığımız sıvı yağda kızartıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.