Patates Kızartması Piyazı Tanımı İçin Malzemeler
Kızartma için;
- 3 büyük patates
- Sıvı yağ
- 1 kapya biber
- 1-2 taze soğan
- 1 kırmızı soğan
- Maydanoz
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Pulbiber
- Sumak
Patates Kızartması Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri istediğiniz üzere kesin ve kızartın.
- Geniş bir salata kasesine kızarmış patatesleri alalım (Yağını biraz alabilirsiniz mutfak kağıdı ile)
- Kapya biberi küp küp doğrayın ve ekleyin.
- Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın, kırmızı soğanında doğrayın, hepsini ekleyin.
- Baharatları da damak zevkinize nazaran ek edin.
- Limonun suyunuzda ekleyin ve güzelce karıştırın hepsi bu kadar. Afiyet olsun.