
Patates Kebabı (Kızartmadan) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 kg yağsız dana kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 er çay kaşığı karabiber, pulbiber, kimyon
- 5 – 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber sos ( Olmasa da olur )
- Tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Tereyağı
Patates Kebabı (Kızartmadan) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak köftemizi yoğurmakla başlayalım.
- Yoğurma kabına kıymayı baharatları galeta ununu ve geri kalan tüm gereçleri ekleyelim.
- Soğan ve sarımsağı robottan çekip o denli ekleyin.
- Harcı 5 dakika yoğurup buzdolabına koyalım 1 saat dinlendirelim
- Köftemiz dinlenirken patatesleri soyup yarım cm kalınlığında kesip hazır edelim.
- Köfteler dinlendikten sonra fotoğraflarda gösterdiğim üzere bir patates bir köfte olacak formda borcama dizelim.
- Dizme süreci bitince üzerine sıcak su ile açılmış salçayı gezdirelim ve ortalara tereyağı parçacıkları koyalım.
- Evvelden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında patatesler yumuşayana dek pişirelim. Yanında pilav çorba salata yahut yoğurt ile servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.