bilgisayarci
FD Üye

Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 8- 10 adet küçük boy patates
- 2.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patatesleri 10 dk. haşlayın.
- Daha sonra patateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
- Bir tencereye tereyağını ilave edin ve ocağın üzerine koyun.
- Kızaran tereyağının üzerine baharatları ilave edin ve karıştırın.
- Doğranmış olan patatesleri ilave edin ve karıştırın.
- Bir iki kez karıştırın ve kavurun.
- Daha sonra sıcak sıcak servis yapın.
- Üzerine arzu edilirse ince kıyılmış maydanoz eklenebilir. Afiyet olsun.
Patates Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı