bilgisayarci
FD Üye

Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy soğan
- 1 büyük yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 2 bardak su
- Tuz
Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates ve soğan yıkanıp soyulur.
- Patatesleri soyduktan sonra tekrar yıkıyoruz ve ince küp şeklinde doğruyoruz.
- Soğanları ortadan ikiye bölüp yani yarım ay şeklinde çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Tencereye yağ koyup soğanları hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Tencereye salça ve tozbiber koyup iki karıştırıyoruz ve yarım bardak kadar su koyup üzerine patatesler ve tuz konup karıştırıp kapağı kapatıyoruz.
- Arada bakıp karıştırıyoruz ki tencereye dibi yapışmasın.
- Su ilavesini de yapıyoruz ve ocağın altını kısıyoruz.
- Toplam 35 dk pişince benim istediğim yumuşaklığa erişti siz de kendi isteğinize göre pişme derecesini ayarlayabilirsiniz.
- İstenilen kıvama gelince ocağı kapatıyoruz ve tabağa alıp servis edebiliriz.
Patates Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı