Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk patates
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 kırmızı biber
- 1 su bardağı domates sos/2 domates rendesi
- 1 çay bardağı mısır
- Tuz
- Köri
- Tatlı kırmızı toz biber
- 1.5 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kaşar rendesi
Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri küp küp doğrayıp, haşlayalım.
- Beşamel sos için tereyağını eritip, unumuzu kavuralım. Tuz ekleyip, sütümüzü döküp, kıvam alınca patateslerle buluşturalım.
- Kıymamızı başka bir tavada kavurmaya başlayalım yemeklik doğranmış soğan ve kırmızı biberi ekleyip, kavuralım.
- Domates sosumuzu ve baharatlarımızı ekleyip, çektirelim. Mısırımızla karıştırıp patateslerin üstüne kıyma karışımını dökelim.
- Üzerine kasar rendesi ekleyip, evvelce ısıtılmış fırında kasarlar eriyene kadar bırakalım. Afiyet olsun????