
Patates Graten Tanımı İçin Materyaller
- 8-10 adet patates (Dilediğiniz sayıda yapabilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 diş sarımsak
- 1 paket krema
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peynir
Patates Graten Tanımı Yapılışı
- Patateslerimizi soyup halka halka doğruyoruz.
- Akabinde bi kabın içerisine yağımızı sarımsağımızı ve unumunuz alıp kavurma sürecini gerçekleştiriyoruz.
- Üzerine süt, krema tuz ve kara biberimizi ekleyip durmadan karıştırarak kaynatıyoruz ve patateslerimizin üzerine dağıtıyoruz.
- Tepsinin ağzını yağlı kağıt ve alimünyum folyo ile kapatıp patatesler yumuşayıncaya kadar 180 derecelik fırında pişiriyor.
- Patatesler yumuşadıktan sonra üzerine kaşarını ek ediyor ve kaşarı eridikten sonra sıcak olarak servis yapıp afiyetle yiyoruz????.