bilgisayarci
FD Üye
Patates Çanakları Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patates
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Patates Çanakları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ben patatesleri bütün olarak su dolu bir kapta üzerindeki toprakları yumuşasın diye beklettim ve güzelce ovarak yıkadım.
- Ben patateslerin kabuklarını soymadan yaptım siz isterseniz kabuklarını soyup patatesleri o şekilde de çanak olarak kullanabilirsiniz.
- Patatesleri ortadan ikiye bölüyoruz ve içlerini kaşık veya oyacak yardımıyla oval bir şekilde oyuyoruz.
- Daha sonra zeytinyağ, tuz ve toz kırmızı biber karışımı ile sosluyoruz ve yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Patatesler pişince orta kısımlarına rendelenmiş kaşarımızı koyup kaşarlar erisin diye tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar eridikten sonra fırından alabilirsiniz
.Afı̇yet olsun ????????
Patates Çanakları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.