Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Çanak

Patates Çanak

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68
patates-canak.jpg

Patates Çanak Tanımı İçin Materyaller

• 3 adet patates
Sos için
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Kekik
Sote için;
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Beşamel sos
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiberi
Üzeri için;
  • Kasar peynirli rendesi

Patates Çanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patateslerimizi yıkayıp soyuyoruz ve ortadan ikiye kesip içlerini oyacak yahut kaşık ile oyuyoruz.
  2. Akabinde patateslerimize alt üst sosumuzdan sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar tutuyoruz.
  3. Patatesler fırındayken sotemizi yapıyoruz patatesleri çıkartıp içlerine tavuk sotemizi hisse ediyoruz.
  4. Beşamel sosumuzu hazırlayıp tavukların üzerine döküyoruz akabinde kadar rendeside ekleyip fırına veriyoruz üzeri kızarınca çıkartıyoruz afiyet olsun ????
Patates Çanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tavuk Soteli Çanak Patates Tanımı İçin Malzemeler 3 tane patates Sos için; Yarım çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı pulbiber İç harç için; 1 soğan1 modül tavuk göğsü1 kırmızı biber1 yeşil biber2 diş sarımsak1 domates1 tatlı kaşığı salçaKarabiberPulbiberTuz Beşamel sos için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Çanak Patates Tanımı İçin Gereçler 3-4 adet patatesYarım demet maydanoz400 gram kıyma1 adet soğan2-3 diş sarımsak1 adet biberZeytinyağıDomates salçasıTuzKarabiberKırmızı biberYoğurt Çanak Patates Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle patateslerimizi kabuklarını soyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Çanak Köfte Tanımı İçin Materyaller 500 gram kıyma (Dana ve koyun karışık kıyma kullanıyorum)1 adet orta uzunluk soğan3 diş sarımsakYarım su bardağından biraz fazla ekmek içi1 adet yumurtaKarabiberPulbiberKimyonKekikTuz Patates Püresi İçin 5 adet orta uzunluk patates1,5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Patatesli Çanak Patlıcan Tanımı İçin Gereçler 2 patlıcan İç harcı: 1 soğan1 domates sosu (Yeşilbiberli sarımsaklı kullandım)Tuz, karabiber, maydanoz, çok az kimyonÇok az su Salçalı sos: 2 yemek kaşığı salçaGöz kararı sıcak suTuz6 adet patates (ben fazladan yaptım çocuklar için)4 patatesde kâfi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Tavuk Soteli Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler 500 gr tavuk göğsü1 adet kuru soğanRenkli paprika2 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı sıvı yağ1 bardak domates sosu1 bardak suTuz, karabiber, kekik Patates topları: 5-6 adet patatesTuz, karabiber Beşamel sos için; 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt