Patates Çanağı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
Patates Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyalım ve orta boyutlarda keserek haşlayalım.
- Daha sonra patatesleri ezerek püre haline getirelim.
- Bir tencerenin içine salça ve patatesleri koyalım ve karıştırarak 3 dakika kavuralım.
- Ardından patatesleri soğumaya bırakalım.
- Soğuyan patatesleri elimizle ortası boşluk olucak halde çanak formu verelim.
- Daha sonra sarımsakları soyalım ve yoğurtla karıştıralım ve patateslerden yapmış olduğumuz boşlukların içine dökelim.
- Son olarak sosunu hazırlayım ve her patates çanağının üstüne gezdirelim. Afiyet olsun
.