Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastırmalı Turşulu Müthiş Et Sarması

Pastırmalı Turşulu Müthiş Et Sarması
0
102

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Pastırmalı Turşulu Dayanılmaz Et Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet but kısmından ince dilim dana et
  • 12 kaşık hardal sosu (Senf)
  • 12 dilim pastırma
  • 15-20 adet kornişon turşu
  • 2 adet iri uzunluk kuru soğan
  • 2-3 adet iri uzunluk havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için;
  • 1 doluca yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 kol pırasa
  • 1 büyük kerevizin çeyreği kadarı
  • 8 adet küçük havuç
  • 2 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • Yarımşar adet sarı ve kırmızı paprika biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 600 ml kaynar su ve 2 adet knorr et bulyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Az ölçü tuz
  • 1,5 dolu yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı soğuk su.

Pastırmalı Turşulu Fevkalade Et Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sosunda kullanılacak, kereviz, pırasa ve havucu orta irilikte küplere keselim. Bir tabakta biriktirelim. Sos için olan soğanı jülyen formda ince uzun doğrayıp ayıralım.
  2. Daha sonra, etin içi için olan soğanı orta büyüklükte ince dilimlere kesip, havuçları kısa orta kalın kürdan formunda doğrayıp hazır edelim. Kornişanlarıda kısa orta kalın doğrayıp, hazırlık sürecini bitirelim. Tavaya 3 kaşık sıvı yağ alıp kızdıralım.
  3. Et içi için olan küçük jülyen doğrayalım soğan ve havucu sote ederek birlikte pişirelim tuz ve karabiber de ekleyelim ve ocaktan alalım.
  4. Sarmalık ince derin uzun eti tahta üzerine alıp üstüne 1 tatlı kaşığı hardal sürelim. Uç kısma uzunca pastırma dilimi yerleştirelim.
  5. Üzerine kavrulmuş soğan havuç yerleştirelim ve en üste kornişon dizip, eti evvel sağdan ve soldan biraz içe yanlışsız katlayalım.
  6. Daha sonra etin ucunu materyallerin üzerine yanlışsız katlayıp sararak kıvıralım süreç bitince kürdan ile tutucu formda uçlardan batırarak iğneleyelim.
  7. Tüm etleri bu türlü bitirdikten sonra tavaya 3 kaşık sıvı yağ alıp kızgın tavada yüksek ateşte etleri evir çevir mühürleyerek kızartıp çıkaralım.
  8. Aynı tava içine tereyağ eritip salçayı kavuralım üzerine kereviz pırasa soğan havuç ekleyip etsuyunu ek edelim tuz ve kırmızı biberini ekleyip karıştırıp kaynatalım.
  9. Geniş derin bir tencere içine etleri dizelim. Üzerine yaymak için iri jülyen doğralı soğanı başka tavada az yağla soteleyip etler üzerine gezdirelim.
  10. Sonra üzerlerine sebzeli sosu dökelim. Kapak örtüp ortada bir karıştırarak 1 saat 20 dk kısık ateşte hepsini bir pişirelim. Daha sonra etleri ve tadını denetim edelim pişmişlerse tencereden tabağa çıkaralım.
  11. Sebzeleride bir süzgeç spatula ile seçerek süzdürüp tabağa alalım. Tencere içindeki sos içine nişastalı suyu katalım. 3-4 dk karıştır kaynatalım sonra etleri ve zerzevatları tekrar sos içine ekleyelim ve bu halde 15 dk pişirip yemeğimizi servis edelim.
Pastırmalı Turşulu Dayanılmaz Et Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Rokalı Kornişon Turşulu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler 2 adet orta boy haşlanmış patates4 adet kornişon turşuYarım demet roka1 adet orta boy kuru soğan1 tutam ince kıyım maydanoz1 adet turşu kapya biber1 türk kahve fincanından bir parmak eksik sızma zeytinyağı1 adet küçük boy limonun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Pide Eşliğinde Et Fajita Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo kuzu etiYarım soğan1 diş sarımsak1 adet kırmızı biber1 adet yeşil biberTuzPul biberKarabiberKekik2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı yoğurt Salçalı sos; Kişi sayısına nazaran 1’er yemek kaşığı salçaSalçayı inceltmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
182
Et Sarması Tanımı İçin Gereçler 6 dilim dana ince et (her biri 180-200 gram olmalı)6-7 salatalık turşusu1 adet kırmızı biber5 çay kaşığı hardal60g tereyağıTuz, karabiber, pul biber100-150 gram ortası un Sosu için gereken materyaller: 3 adet soğan1 adet pırasa4 adet havuç1/4 (çeyrek) kereviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Kızartmadan Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler Fırın patates için; 2 orta uzunluk patates2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı paprika1 çay kaşığı tuz1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu Et marinasyonu için; 250 -300 gram jülyen doğranmış et1 adet soda1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Pastırmalı Biftek Sarma Tarifi Resimli Pastırmalı Biftek Sarma Tarifi Pastırmalı Biftek Sarma Pastırmalı Biftek Sarma Pastırma ve biftekin muthiş uyumu, et sevenlerin tadını damağında bırakacak bir lezzet Malzemeler 4 parca dovulmuş biftek 1 adet halka şeklide doğranmış soğan 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt