Pastırmalı Turşulu Dayanılmaz Et Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet but kısmından ince dilim dana et
- 12 kaşık hardal sosu (Senf)
- 12 dilim pastırma
- 15-20 adet kornişon turşu
- 2 adet iri uzunluk kuru soğan
- 2-3 adet iri uzunluk havuç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 doluca yemek kaşığı tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 kol pırasa
- 1 büyük kerevizin çeyreği kadarı
- 8 adet küçük havuç
- 2 adet büyük uzunluk kuru soğan
- Yarımşar adet sarı ve kırmızı paprika biberi
- 3 diş sarımsak
- 600 ml kaynar su ve 2 adet knorr et bulyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Az ölçü tuz
- 1,5 dolu yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı soğuk su.
Pastırmalı Turşulu Fevkalade Et Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosunda kullanılacak, kereviz, pırasa ve havucu orta irilikte küplere keselim. Bir tabakta biriktirelim. Sos için olan soğanı jülyen formda ince uzun doğrayıp ayıralım.
- Daha sonra, etin içi için olan soğanı orta büyüklükte ince dilimlere kesip, havuçları kısa orta kalın kürdan formunda doğrayıp hazır edelim. Kornişanlarıda kısa orta kalın doğrayıp, hazırlık sürecini bitirelim. Tavaya 3 kaşık sıvı yağ alıp kızdıralım.
- Et içi için olan küçük jülyen doğrayalım soğan ve havucu sote ederek birlikte pişirelim tuz ve karabiber de ekleyelim ve ocaktan alalım.
- Sarmalık ince derin uzun eti tahta üzerine alıp üstüne 1 tatlı kaşığı hardal sürelim. Uç kısma uzunca pastırma dilimi yerleştirelim.
- Üzerine kavrulmuş soğan havuç yerleştirelim ve en üste kornişon dizip, eti evvel sağdan ve soldan biraz içe yanlışsız katlayalım.
- Daha sonra etin ucunu materyallerin üzerine yanlışsız katlayıp sararak kıvıralım süreç bitince kürdan ile tutucu formda uçlardan batırarak iğneleyelim.
- Tüm etleri bu türlü bitirdikten sonra tavaya 3 kaşık sıvı yağ alıp kızgın tavada yüksek ateşte etleri evir çevir mühürleyerek kızartıp çıkaralım.
- Aynı tava içine tereyağ eritip salçayı kavuralım üzerine kereviz pırasa soğan havuç ekleyip etsuyunu ek edelim tuz ve kırmızı biberini ekleyip karıştırıp kaynatalım.
- Geniş derin bir tencere içine etleri dizelim. Üzerine yaymak için iri jülyen doğralı soğanı başka tavada az yağla soteleyip etler üzerine gezdirelim.
- Sonra üzerlerine sebzeli sosu dökelim. Kapak örtüp ortada bir karıştırarak 1 saat 20 dk kısık ateşte hepsini bir pişirelim. Daha sonra etleri ve tadını denetim edelim pişmişlerse tencereden tabağa çıkaralım.
- Sebzeleride bir süzgeç spatula ile seçerek süzdürüp tabağa alalım. Tencere içindeki sos içine nişastalı suyu katalım. 3-4 dk karıştır kaynatalım sonra etleri ve zerzevatları tekrar sos içine ekleyelim ve bu halde 15 dk pişirip yemeğimizi servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.