Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastırma nasıl uretilir

Pastırma nasıl uretilir
0
155

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Pastırmanın yapılışı, Pastırmanın tarihi, Pastırma nasıl yapılır, Pastırmanın yapımı

imagespastirmanasiluretilir5b06bde2b7d25

Pastırma Anadoluya tam olarak hangi tarihte geldiği bilinmemektedir ancak en eski pastırmanın en iyi yapıldığı yer Kayseridir Pastırma Turkler tarafından Rumeliye gecmiş ve lezzeti herkes tarafından sevilen bir yiyecek haline gelmiştir

Pastırma aynı zamanda bircok yemeklerde ve boreklerde kullanılmaktadır

Pastırma nasıl uretilir?

Pastırma Hayvanın bonfile ve kontrfile kısımlarındaki etlerini bir tuz havuzuna yatırılır Suyun icinde tuzlanan etlerin suyunu cıkartmak icin uzerine ağır maddeler konarak etlerin icerisindeki suları cıkartılması sağlanmaktadır Bir muddet de boyle bekletilmesinin ardından tamamen suyun icerisinden cıkartılan etler bağlanarak kuruması icin bekleniyor Kuruması icin kuru ve guneş gormeyen ruzgarlı bolgelere asılıyor

Ulkemizdeki en iyi pastırmalarının da Kayseride yapılması kesinlikle bir tesaduf değildir Kayseri pastırmanın yapımı icin en ideal kuruluk, nem ve ruzgar olaylarına sahip bir ilimizdir

En iyi pastırma sığır etinden uretiliyor Oğutulmuş cemen tohumu, sarımsak Tuz ve kırmızı biberden yapılan pastırma sosu, buyuk parcalar halinde kesilen etlerin uzerlerine suruluyor ve soylemiş olduğumuz iklim şartlarında kurutuluyor

Bir sığırdan ortalama 60 70 kilo birinci sınıf pastırma yapılırken, 20 – 30 kilo arasında da ikinci sınıf pastırma yapılmaktadır

Pastırma alırken pastırmanın cok taze olmamasına dikkat edin Taze pastırma kolay kesilmemektedir Pastırmanın en lezzetli olduğu donem ise soylediğimiz şartlarda 6 ay bekletilmesinden sonraki donemdir
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt