Pastırmanın yapılışı, Pastırmanın tarihi, Pastırma nasıl yapılır, Pastırmanın yapımı
imagespastirmanasiluretilir5b06bde2b7d25
Pastırma Anadoluya tam olarak hangi tarihte geldiği bilinmemektedir ancak en eski pastırmanın en iyi yapıldığı yer Kayseridir Pastırma Turkler tarafından Rumeliye gecmiş ve lezzeti herkes tarafından sevilen bir yiyecek haline gelmiştir
Pastırma aynı zamanda bircok yemeklerde ve boreklerde kullanılmaktadır
Pastırma nasıl uretilir?
Pastırma Hayvanın bonfile ve kontrfile kısımlarındaki etlerini bir tuz havuzuna yatırılır Suyun icinde tuzlanan etlerin suyunu cıkartmak icin uzerine ağır maddeler konarak etlerin icerisindeki suları cıkartılması sağlanmaktadır Bir muddet de boyle bekletilmesinin ardından tamamen suyun icerisinden cıkartılan etler bağlanarak kuruması icin bekleniyor Kuruması icin kuru ve guneş gormeyen ruzgarlı bolgelere asılıyor
Ulkemizdeki en iyi pastırmalarının da Kayseride yapılması kesinlikle bir tesaduf değildir Kayseri pastırmanın yapımı icin en ideal kuruluk, nem ve ruzgar olaylarına sahip bir ilimizdir
En iyi pastırma sığır etinden uretiliyor Oğutulmuş cemen tohumu, sarımsak Tuz ve kırmızı biberden yapılan pastırma sosu, buyuk parcalar halinde kesilen etlerin uzerlerine suruluyor ve soylemiş olduğumuz iklim şartlarında kurutuluyor
Bir sığırdan ortalama 60 70 kilo birinci sınıf pastırma yapılırken, 20 30 kilo arasında da ikinci sınıf pastırma yapılmaktadır
Pastırma alırken pastırmanın cok taze olmamasına dikkat edin Taze pastırma kolay kesilmemektedir Pastırmanın en lezzetli olduğu donem ise soylediğimiz şartlarda 6 ay bekletilmesinden sonraki donemdir
imagespastirmanasiluretilir5b06bde2b7d25
Pastırma Anadoluya tam olarak hangi tarihte geldiği bilinmemektedir ancak en eski pastırmanın en iyi yapıldığı yer Kayseridir Pastırma Turkler tarafından Rumeliye gecmiş ve lezzeti herkes tarafından sevilen bir yiyecek haline gelmiştir
Pastırma aynı zamanda bircok yemeklerde ve boreklerde kullanılmaktadır
Pastırma nasıl uretilir?
Pastırma Hayvanın bonfile ve kontrfile kısımlarındaki etlerini bir tuz havuzuna yatırılır Suyun icinde tuzlanan etlerin suyunu cıkartmak icin uzerine ağır maddeler konarak etlerin icerisindeki suları cıkartılması sağlanmaktadır Bir muddet de boyle bekletilmesinin ardından tamamen suyun icerisinden cıkartılan etler bağlanarak kuruması icin bekleniyor Kuruması icin kuru ve guneş gormeyen ruzgarlı bolgelere asılıyor
Ulkemizdeki en iyi pastırmalarının da Kayseride yapılması kesinlikle bir tesaduf değildir Kayseri pastırmanın yapımı icin en ideal kuruluk, nem ve ruzgar olaylarına sahip bir ilimizdir
En iyi pastırma sığır etinden uretiliyor Oğutulmuş cemen tohumu, sarımsak Tuz ve kırmızı biberden yapılan pastırma sosu, buyuk parcalar halinde kesilen etlerin uzerlerine suruluyor ve soylemiş olduğumuz iklim şartlarında kurutuluyor
Bir sığırdan ortalama 60 70 kilo birinci sınıf pastırma yapılırken, 20 30 kilo arasında da ikinci sınıf pastırma yapılmaktadır
Pastırma alırken pastırmanın cok taze olmamasına dikkat edin Taze pastırma kolay kesilmemektedir Pastırmanın en lezzetli olduğu donem ise soylediğimiz şartlarda 6 ay bekletilmesinden sonraki donemdir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.