Pasteur 1822'de Fransa'da doğdu Pekcoğumuz onu kuduz aşısının mucidi olarak bilsekte pek cok ilke imzasını atmıştır 1846 yılında Ecole Normale superieure'un fen bolumunden mezun oldu Fizik ve kimya bolumlerinde doktora rutbesi aldı
İzomerlik, kristal yapı ve optik etkinlik konularında calışmalar yaparak adını duyurmayı başardı 1848 yılında Kimya profesorluğune yukseldi
1871 yılında şarbon, tavuk kolerası ve kuduz gibi hastalıklar ile bağışıklık mekanizması ve aşı hazırlama teknikleri uzerinde calışmaya başladı
Mayalanma olayında ve bulaşıcı hastalıklarda mikroorganizmaların sorumluluğu kanıtlamayı başardı
Kendiliğinden tureme teorisini curuttu
Şarap, bira, sut ve meyve suyu gibi mayalanabilir sıvıların uzun sure saklanmasını sağlayan pastorizasyon adı vrilen konserve yontemini geliştirdi
1895 yılında Fransa'da oldu
İzomerlik, kristal yapı ve optik etkinlik konularında calışmalar yaparak adını duyurmayı başardı 1848 yılında Kimya profesorluğune yukseldi
1871 yılında şarbon, tavuk kolerası ve kuduz gibi hastalıklar ile bağışıklık mekanizması ve aşı hazırlama teknikleri uzerinde calışmaya başladı
Mayalanma olayında ve bulaşıcı hastalıklarda mikroorganizmaların sorumluluğu kanıtlamayı başardı
Kendiliğinden tureme teorisini curuttu
Şarap, bira, sut ve meyve suyu gibi mayalanabilir sıvıların uzun sure saklanmasını sağlayan pastorizasyon adı vrilen konserve yontemini geliştirdi
1895 yılında Fransa'da oldu