Louis Pasteur 27 Aralık 1822 Fransa doğumludur Fizik ve kimya dallarında doktora derecesi vardır 1848 yılında Strasbourg Fen Fakultesinde yardımcı kimya profesorluğune yukseldi
1871'de şarbon, tavuk kolerası ve kuduz gibi virutik hastalıklar, bağışıklık mekanizması ve aşı hazırlama teknikleri uzerinde calışmaya başlayan Pasteur, kuduz kopekler uzerindeki calışmalarını geliştirdi
Pasteur'un, ozellikle mayalanma olayında ve bulaşıcı hastalıklarda mikroorganizmaların sorumlu olduğunu kanıtlaması, kendiliğinden tureme teorisini curutmesi, şarap, bira, sut, meyve suyu gibi mayalanabilir sıvıların uzun sure bozulmadan saklanabilmelerini sağlayan pastorizasyonadlı konserve yonteminin gelişmesini sağladı
1895 yılında Fransa'da oldu
1871'de şarbon, tavuk kolerası ve kuduz gibi virutik hastalıklar, bağışıklık mekanizması ve aşı hazırlama teknikleri uzerinde calışmaya başlayan Pasteur, kuduz kopekler uzerindeki calışmalarını geliştirdi
Pasteur'un, ozellikle mayalanma olayında ve bulaşıcı hastalıklarda mikroorganizmaların sorumlu olduğunu kanıtlaması, kendiliğinden tureme teorisini curutmesi, şarap, bira, sut, meyve suyu gibi mayalanabilir sıvıların uzun sure bozulmadan saklanabilmelerini sağlayan pastorizasyonadlı konserve yonteminin gelişmesini sağladı
1895 yılında Fransa'da oldu