Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzerine)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayın kaynatın kaynayınca birkaç damla limon suyu ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Yağ şeker limon kabuğu yumurtayı alıp çırpın. Sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve unu ekleyip yoğurun. Yumuşak hamur olsun ele yapışmayan. 3-3,5 su bardağı un gidiyor ama una göre değişiyor.
- Hamuru yoğurunca küçük parçalar alıp, elinizde şekil verip tepsinize dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin ama en üstün bir altında pişirin. Pişince çıkartın ve ilk sıcaklığı gidince soğumuş şerbeti üzerine döküp dolapta dinlendirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.