
Pastane Adabı Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta (Birinin sarısı üstüne )
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım dilim limon
Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbeti hazırlıyoruz zira şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. Şeker su ve limon suyunu sıkıp 15 dakika kaynatalım ve bir köşeye bırakalım.
- Margarin yumurta pudra şekeri irmik vanilya kabartma tozu sıvı yağ hepsini geniş bir kaba alalım az az karıştırıp unu da denetimli ekleyelim. Kulak göğsü kıvamında olmalı.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle oval biçim verip üstüne yumurta sarısını sürüp çatal ile çizgiler yaparak 17o derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Çıkınca birinci sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti dökelim. En az 3 saat dinlendirelim afiyet olsun ???? Instagram hesabmdan davetlisiniz
.