iltasyazilim
FD Üye
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
*125 gram yumuşak margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*3, 5 yemek kaşığı irmik
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un (ben yaklaşık 3, 5 su bardağı kullandım)
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*10 damla kadar limon suyu
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şu ve şeker bir tencerede kaynatılır limon damlatıp 7 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
*Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak çünkü margarin yumurta, pudra şekeri, irmik, vanilya kabartma tozu yoğurma kabına alınır iyice karışan malzemelere yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir
*Oval şekil verilen tatlılar tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülüp çatalla çizik atılır
*180 c fırında 25 dk pişirilir Soğuyan şerbet sıcak tatlıya dökülür, şerbeti çeken tatlımız fındık fıstık veya hindistan cevizi serpilerek servis edilir
*2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
*125 gram yumuşak margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*3, 5 yemek kaşığı irmik
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Aldığı kadar un (ben yaklaşık 3, 5 su bardağı kullandım)
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*10 damla kadar limon suyu
Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şu ve şeker bir tencerede kaynatılır limon damlatıp 7 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
*Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak çünkü margarin yumurta, pudra şekeri, irmik, vanilya kabartma tozu yoğurma kabına alınır iyice karışan malzemelere yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir
*Oval şekil verilen tatlılar tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülüp çatalla çizik atılır
*180 c fırında 25 dk pişirilir Soğuyan şerbet sıcak tatlıya dökülür, şerbeti çeken tatlımız fındık fıstık veya hindistan cevizi serpilerek servis edilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.