
Pastane Usulü Şeker Pare (Hamur Ve Şerbetiyle Tam Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin veya tereyağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri veya şeker
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 6 çay bardağı un (Kontrollü eklensin)
- 4,5 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu veya limon dilimi
- Fındık
- Hindistan cevizi
Pastane Usulü Şeker Pare (Hamur Ve Şerbetiyle Tam Tutan Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayıp, ocağa alalım ve kaynasın. Limonu isterseniz ince bir dilim yaparak şerbetin suyuna ekleyebilirsiniz o şekilde de kaynayabilir. Yarım saat kadar kaynadıktan sonra şerbetimiz hazır olacaktır.
- Oda ısısında ki yağımıza şeker veya pudra şekerini ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Ardından yumurta eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. İrmik, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyelim unu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz kulak memesi kıvamında olacak.
- Hamur hazır olunca hamurlardan ceviz büyüklüğünde veya daha küçük şekilde yuvarlayıp tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ve birer fındık yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip şerbetin de ilk sıcaklığı gidince şerbeti üzerlerine dökülür. Yarım saat sonra hazır olacaktır???? afiyet olsun????.