Pastane Yordamı S Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 350 gram tarin yağ
- 350 gram pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 8 su bardağı un
Pastane Metodu S Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Çok hoş pastane adabı s kurabiyemle geldim.
- Oda ısısında erimiş tarin yağımızı bir kapta elimizle güzelce çırpıyoruz.
- Köpürmeye başlayıp renk değiştiğinde pudra şekerimizi ilave edip güzelce beyazlaşana kadar elimizle çırpalım. Ne kadar çok çırpıldı o kadar güzel sonuç alınır.
- Akabinde kabartma tozu ve unu katıp güzelce yoğuralım unu azar yedirelim ne çok sert ne de çok cıvık olacak
- Kıvamı verildiğinde ister s biçiminde yada istediğiniz form elde edebilirsiniz.
- Akabinde 160 derece de evvelce ısıtılmış fırına verelim.
- Pişerken dikkat edelim çatlama olduğunda pişmiş sayılır. Üstü kızarmaması gerek oya yakın pişmiş oluyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.