iltasyazilim
FD Üye
Pastane Usulü Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
*2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
*1 su bardağı irmik
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Yarım pk kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*3, 54 su bardağı un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon
Arası için;
*Ceviz
Pastane Usulü Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı Normalde bu tarz tatlıların hem şerbetini çektirip hem de çıtır çıtır olmasını ayarlamak biraz zordur ancak bu tarifim de bu sıkıntıyı yaşamadan rahatlıkla yapabilirsiniz Gelelim yapılışına; öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ki hamur pişene dek ılıklaşsın Şerbetin tüm malzemelerini koyup ocağa koyalım kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dk kaynatıp altını kapatalım Hamuru için tereyağı ve pudra şekeri homojen olana dek karıştırılır ya da mikserle çırpılır daha sonra yumurta, irmik, un, kabartma tozu, karbonat ve limon suyu eklenerek hamuru elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır aynı poğaça yapar gibi arasına parça ceviz koyup kapatılır, en üstüne de yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılıp 180 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirilir İlk sıcaklığı çıkan kalbura bastıya ılıklaşmış olan şerbeti dökülür Afiyet olsun???
*250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
*2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
*1 su bardağı irmik
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Yarım pk kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*3, 54 su bardağı un
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon
Arası için;
*Ceviz
Pastane Usulü Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı Normalde bu tarz tatlıların hem şerbetini çektirip hem de çıtır çıtır olmasını ayarlamak biraz zordur ancak bu tarifim de bu sıkıntıyı yaşamadan rahatlıkla yapabilirsiniz Gelelim yapılışına; öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ki hamur pişene dek ılıklaşsın Şerbetin tüm malzemelerini koyup ocağa koyalım kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dk kaynatıp altını kapatalım Hamuru için tereyağı ve pudra şekeri homojen olana dek karıştırılır ya da mikserle çırpılır daha sonra yumurta, irmik, un, kabartma tozu, karbonat ve limon suyu eklenerek hamuru elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır aynı poğaça yapar gibi arasına parça ceviz koyup kapatılır, en üstüne de yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılıp 180 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirilir İlk sıcaklığı çıkan kalbura bastıya ılıklaşmış olan şerbeti dökülür Afiyet olsun???