Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Kalbura Bastı

Pastane Usulü Kalbura Bastı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Pastane Usulü Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
*2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
*1 su bardağı irmik
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Yarım pk kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*3, 54 su bardağı un

Şerbeti için;


*4 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon

Arası için;


*Ceviz

Pastane Usulü Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı Normalde bu tarz tatlıların hem şerbetini çektirip hem de çıtır çıtır olmasını ayarlamak biraz zordur ancak bu tarifim de bu sıkıntıyı yaşamadan rahatlıkla yapabilirsiniz Gelelim yapılışına; öncelikle şerbetimizi hazırlayalım ki hamur pişene dek ılıklaşsın Şerbetin tüm malzemelerini koyup ocağa koyalım kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dk kaynatıp altını kapatalım Hamuru için tereyağı ve pudra şekeri homojen olana dek karıştırılır ya da mikserle çırpılır daha sonra yumurta, irmik, un, kabartma tozu, karbonat ve limon suyu eklenerek hamuru elde edilir Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır aynı poğaça yapar gibi arasına parça ceviz koyup kapatılır, en üstüne de yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atılıp 180 derece fırında altı üstü kızarana dek pişirilir İlk sıcaklığı çıkan kalbura bastıya ılıklaşmış olan şerbeti dökülür Afiyet olsun???
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt