Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Ekler

Pastane Usulü Ekler

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
pastane-usulu-ekler-1.jpg

Pastane Adabı Ekler Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 100 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik şeker
  • 4 adet yumurta (Küçük ise 5 adet )
Kreması için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
Üzeri için;
  • Yeteri kadar eriştirilmiş bitter çikolata
  • Süslemek için eritilmiş beyaz çikolata

Pastane Tarzı Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru hazırlamak için tencereye su, tereyağı tuz ve şeker eklenerek ocağa konur. Tereyağı eriyince un eklenir. Hoş bir biçimde karıştırıp pişirilir.
  2. Hamur kıvamı alınca altı kapatılarak soğuması beklenir. Büsbütün soğuyan hamura tek tek yumurtalar kırılarak mikserle karıştırılır. Yumurtalar güzelce yedirilir.
  3. Hazır olan hamur sıkma torbasına alınır. Sıkma torbası yoksa buzdolabı poşeti de tıpkı süreci görür. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak parmak uzunluğunda sıkalım. Elimizi suya batırıp kenarları düzenleyebiliriz.
  4. Evvelce ısıtılmış fansız alt üst ayarda 170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir. Yeterlice kuruyana kadar fırın katiyen açılmamalıdır. Pişme esnasında fırın kapağı açılırsa hamur çöker ve hoş pişmez.
  5. Kreması için tencereye kremşanti ve vanilya hariç tüm materyaller alınır. Çırpıcı ile karıştırılarak ocağın altı açılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.
  6. Pişen muhallebi altı kapatılarak vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca toz kremşanti eklenerek mikserde 5 dakika çırpılır.
  7. Soğuyan eklerin ortası kesilir. Krema sıkma torbasına alınır. Kesilen eklemlerin ortasına krema doldurulur. Benmari adabı eritilen çikolatalara batırılır.
  8. Süreç bitip çikolatalar donunca eritilen beyaz çikolata buzdolabı poşetine konur. Ucunu makas yardımıyla çok küçük kesilerek eklerin üzerine şerit halinde sıkılır. Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra servise hazır hale getirilir.
Pastane Metodu Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt