elektronikci
FD Üye
Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 2 adet yumurta (1 tam başkasının akı)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı kadar un
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlımızın şerbeti için bir tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatılıp ocaktan alınır
- Hamuru için; yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırılır
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan kesimler koparılır ve oval hali verilir. Şekerpareleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilir
- Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürülür ve çatalla uzunluktan boya çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir.
- Pişen şekerpareleri, tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökülür. Afiyet olsun