Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Şekerparesi

Pastane Şekerparesi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 2 adet yumurta (1 tam başkasının akı)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker

Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tatlımızın şerbeti için bir tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatılıp ocaktan alınır
  2. Hamuru için; yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırılır
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurulur.
  4. Hamurdan kesimler koparılır ve oval hali verilir. Şekerpareleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilir
  5. Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürülür ve çatalla uzunluktan boya çizikler atın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir.
  7. Pişen şekerpareleri, tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökülür. Afiyet olsun
Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,683Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt