iltasyazilim
FD Üye
Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ yada margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (1 sarı üzeri için ayrılacak)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un (Ölçülü koyalım )
Şerbet;
*4 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
Pastane Şekerparesi Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şeker ve su kaynatılıp şerbeti hazırlanır
*10 dakika kaynatılıp limon suyu eklenir
*2 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve yumurta karıştırılır
*Üzerine şeker, irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Azar azar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp oval şekil verilir
*Yağlanmış tepsiye dizilir
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatalla şekil verilir
*180 derece ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir
*Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş şerbet dökülüp üzeri kapatılır
*Soğuyup şerbetini çekmesi için 34 saat dinlendirilir
*Şerbeti tamamen çekince servis edilir Kum gibi ağızda dağılan tatlınız servise hazır Afiyet olsun
*125 gr tereyağ yada margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (1 sarı üzeri için ayrılacak)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un (Ölçülü koyalım )
Şerbet;
*4 su bardağı su
*2, 5 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon suyu
Pastane Şekerparesi Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şeker ve su kaynatılıp şerbeti hazırlanır
*10 dakika kaynatılıp limon suyu eklenir
*2 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve yumurta karıştırılır
*Üzerine şeker, irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenir
*Azar azar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp oval şekil verilir
*Yağlanmış tepsiye dizilir
*Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatalla şekil verilir
*180 derece ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirilir
*Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş şerbet dökülüp üzeri kapatılır
*Soğuyup şerbetini çekmesi için 34 saat dinlendirilir
*Şerbeti tamamen çekince servis edilir Kum gibi ağızda dağılan tatlınız servise hazır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.