teknolojiuzmani
FD Üye
Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yada tereyağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yumurta akı (sarısı üzerine )
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
- 5 – 5,5 su bardağı un
- Arasına arzuya göre peynir
Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sabah kahvaltılarında pastane poğaçasına kim hayır diyebilir. Hem yumuşak hemde bir o kadar leziz. Buyrun tarifine ????
- Oda ısısında yumuşamış yağı, yoğurdu, suyu mayayı yumurta beyazını şekeri alıp güzelce karıştıralım.
- Tuzu ve unu ekleyip yoğuralım yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım.
- Ilık ortamda yarım saat mayalanır hamur 2 katına çıkmış olacak. Sonra 13-15 beze yapalım dilediğiniz şekli verip aralıklı olarak tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısını sürüp çatalla çizelim tepsi mayasını alması için bekleyelim tepside.
- 25-30 dakika kadar. Sonra 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerine.
- Temiz bez örtüp 15 dakika dinlendirelim. Yumuşacık poğaçalarınız olur.

Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.