iltasyazilim
FD Üye
Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*125 gr (yarım paket) margarin
*12 (yarım) su bardağı şeker
*1 adet yaş maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay kaşığı pekmez
*Aldığı kadar un
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
1
*Şekeri ılık su ile şerbet haline getiriyoruz
*Üstüne mayayı ekleyip 1015 dakika bekletiyoruz
*Maya hazır olana dek margarini eritip bir yandan da süt, sıvı yağ, yoğurt ve 2 yumurtanın akını iyice karıştırıyoruz (Sarıları üstüne sürülecek)
*Sıvı karışımın üstüne 2 tatlı kaşığı tepeleme tuzu, maya ve margarini döküp iyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş ununu eklemeye başlıyoruz
*Siz de ununu azar azar koyun
*Bildiğimiz poğaça hamuru tarzında kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olacak
*Hamuru yoğurduktan sonra fazla bekletmeden hemen şekil veriyoruz (Biz çay saatinde peynir ve zeytin eşliğinde tükettiğimiz için ben boş tercih ediyorum Dilerseniz siz iç harcı ekleyebilirsiniz )
*Yuvarladığımız poğaçaları ortamın ısısına göre 1 ila 2 saat dinlendirebiliriz (Ben bu kadar uzun süre beklemek istemediğim için fırını çok çok kısık derecede açıp 2025 dakikada mayanın aktifleşmesini sağlıyorum
*Poğaçalarım kabardıkça kabarıyorlar ??)
*Son olarak poğaçanın üstüne daha iyi kızarması ve pastane yapımı görünümünü de alması için pekmezle karıştırdığım yumurta sarısını sürüp fırına atıyorum
*Yaklaşık 2025 dakika içerisinde pişiyorlar
*Soğuduktan sonra pofuduk pofuduk poğaçalarınızı tadabilirsiniz
*Aşağıya fotoğraflarını attım Sizlerden de fotoğraf bekliyorum Afiyet olsun ??
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*125 gr (yarım paket) margarin
*12 (yarım) su bardağı şeker
*1 adet yaş maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay kaşığı pekmez
*Aldığı kadar un
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
1
*Şekeri ılık su ile şerbet haline getiriyoruz
*Üstüne mayayı ekleyip 1015 dakika bekletiyoruz
*Maya hazır olana dek margarini eritip bir yandan da süt, sıvı yağ, yoğurt ve 2 yumurtanın akını iyice karıştırıyoruz (Sarıları üstüne sürülecek)
*Sıvı karışımın üstüne 2 tatlı kaşığı tepeleme tuzu, maya ve margarini döküp iyice karıştırdıktan sonra yavaş yavaş ununu eklemeye başlıyoruz
*Siz de ununu azar azar koyun
*Bildiğimiz poğaça hamuru tarzında kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olacak
*Hamuru yoğurduktan sonra fazla bekletmeden hemen şekil veriyoruz (Biz çay saatinde peynir ve zeytin eşliğinde tükettiğimiz için ben boş tercih ediyorum Dilerseniz siz iç harcı ekleyebilirsiniz )
*Yuvarladığımız poğaçaları ortamın ısısına göre 1 ila 2 saat dinlendirebiliriz (Ben bu kadar uzun süre beklemek istemediğim için fırını çok çok kısık derecede açıp 2025 dakikada mayanın aktifleşmesini sağlıyorum
*Poğaçalarım kabardıkça kabarıyorlar ??)
*Son olarak poğaçanın üstüne daha iyi kızarması ve pastane yapımı görünümünü de alması için pekmezle karıştırdığım yumurta sarısını sürüp fırına atıyorum
*Yaklaşık 2025 dakika içerisinde pişiyorlar
*Soğuduktan sonra pofuduk pofuduk poğaçalarınızı tadabilirsiniz
*Aşağıya fotoğraflarını attım Sizlerden de fotoğraf bekliyorum Afiyet olsun ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.