bilgisayarci
FD Üye

Pastane Poğaçası (Mahlepli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
Pastane Poğaçası (Mahlepli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru mayamızı şeker, ılık süt, su ile mayalıyoruz. İçerisinde biraz sıcak olan çaydanlık altına, mayalanması için koyduğunuz kesenizi yada kabınızı yerleştirip biraz sıcak bir ortam hazırlayıp daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
- Ardından, mayamızı hamurumuzu yoğuracağımız kabımıza alıp üstüne yağımızı, yumurtamızı, tuzumuzu ve mahlebimizi sırayla ekleyerek bir çırpma teliyle çırpıyoruz.
- Son olarak unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz, yumuşak bir hamur elde etmemiz yeterlidir dilerseniz hamurunuzu çok sert yapmamak adına dilediğiniz ölçüde un ekleyebilirsiniz.
- Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra en önemli mayalanma süreci için hazırlıyoruz, üstüne streç film geçirerek yine oda sıcaklığından biraz sıcak olan bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını beklemelisiniz.
- Mayalanan hamurumuzu dileğiniz boyutlarda ayırarak istediğiniz şekli verebilirsiniz bu işlemide gerçekleştirdik sonra fırın tepsisine yerleştirdiğimiz hamurlarımızı 10 dakika kadar daha dinlendirerek beklemeliyiz.
- Poğaçalarımız fırına girmeden hemen önce dinlenirken üstüne sürmek için 2 adet yumurta sarısını ve bir çay kaşığı sıvı yağı karıştırarak üst harcını tamamlayabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika yada üstü kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
Pastane Poğaçası (Mahlepli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı