Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Poğaçası (Mahlepli)

Pastane Poğaçası (Mahlepli)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
pastane-pogacasi-mahlepli.jpg

Pastane Poğaçası (Mahlepli) Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ

Pastane Poğaçası (Mahlepli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuru mayamızı şeker, ılık süt, su ile mayalıyoruz. İçerisinde biraz sıcak olan çaydanlık altına, mayalanması için koyduğunuz kesenizi yada kabınızı yerleştirip biraz sıcak bir ortam hazırlayıp daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Ardından, mayamızı hamurumuzu yoğuracağımız kabımıza alıp üstüne yağımızı, yumurtamızı, tuzumuzu ve mahlebimizi sırayla ekleyerek bir çırpma teliyle çırpıyoruz.
  3. Son olarak unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz, yumuşak bir hamur elde etmemiz yeterlidir dilerseniz hamurunuzu çok sert yapmamak adına dilediğiniz ölçüde un ekleyebilirsiniz.
  4. Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra en önemli mayalanma süreci için hazırlıyoruz, üstüne streç film geçirerek yine oda sıcaklığından biraz sıcak olan bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını beklemelisiniz.
  5. Mayalanan hamurumuzu dileğiniz boyutlarda ayırarak istediğiniz şekli verebilirsiniz bu işlemide gerçekleştirdik sonra fırın tepsisine yerleştirdiğimiz hamurlarımızı 10 dakika kadar daha dinlendirerek beklemeliyiz.
  6. Poğaçalarımız fırına girmeden hemen önce dinlenirken üstüne sürmek için 2 adet yumurta sarısını ve bir çay kaşığı sıvı yağı karıştırarak üst harcını tamamlayabilirsiniz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika yada üstü kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
Püf nokta: Fırından çıkarttığınız poğaçalarınızı çok az üstlerine bir fırçayla su damlada bilir ve fırında bekletmeden çıkartıp, üstünü bir bezle örtmelisiniz. Afiyet olsun.

Pastane Poğaçası (Mahlepli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt