Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Pidesi (Çok Kolay)

Pastane Pidesi (Çok Kolay)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Pastane Pidesi (Çok Kolay) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın akı içine koy ,sarısı üstüne sürmek için ayır
  • 3 su bardağı un ( aldığı kadar denetimli ek edebilirsiniz )
  • Çörek otu
  • Susam

Pastane Pidesi (Çok Kolay) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Maya, süt, su ve toz şeker yoğurma kabına koyun ve karıştırın.
  2. Sıvıyağ ve tereyağ ek edin.
  3. Yumurtanın akını koyun.
  4. Tuzu ekleyin.
  5. Yavaş yavaş unu eleyerek koymaya başlayın.
  6. Güzelce yoğurun ( şayet sulu olursa ek un ekleyebilirsiniz. Denetimli bir halde yeteri kadar un ekleyebilirsiniz. )
  7. Yoğurduktan sonra streçle güzelce kapatın/sarın 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  8. Mayalandıktan sonra istediğiniz ebatlarda pide hali verip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yahut susamla süsleyebilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.( fırına nazaran pişme vakti farklı olabilir. Kendinize nazaran pişme mühletini ayarlayın).
Pastane Pidesi (Çok Kolay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pastane Pidesi Tanımı İçin Malzemeler 500 gram un1 tatlı kaşığı tuz1 paket yaş maya3 yemek kaşığı şeker1 adet yumurta “sarısı üstüne sürülecek”2 su bardağı ılık su”200 ml”Yarım su bardağı sıvı yağ Üzeri için Susam,çekirdek içi Pastane Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Pastane Tadında Ramazan Pidesi Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı süt1 çay bardağı su4 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kuru maya1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine2,5 su bardağına yakın un Pastane Tadında Ramazan Pidesi Tanımı Yapılışı Süt ve su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Ramazan Pidesi (Bugünün İftar Sofranızın Pidesi Geliyor Puf Puf) Tanımı İçin Malzemeler Ön mayalama için;1 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı un1 paket yaş mayaMalzemeler1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt2 tatlı kaşığı tuz7-8 su bardağı unÜzeri için1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Türk mutfağında yer alan bir çeşit mayalı, yassı ekmek olan Ramazan pidesi, adeta sofraların vazgeçilmezi. Hem taş fırınlarda hem de olağan pastanelerde yapılan pidelerin iki lezzeti de birbirinden farklıdır. Pekala en kolay pastane pidesi nasıl yapılır? Pastane yöntemi Ramazan pidesi tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Ramazan Pidesi (Şifa Sosuyla) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1/paket instant maya1 tatlı kaşığı şeker3 su bardağı un (Kontrollü)1 çay kaşığı tuz1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (Hamuru toparlamak için) Üzeri için (Şifa sosu) 1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı pekmez3 yemek kaşığı su2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt