teknolojiuzmani
FD Üye
Pastane Pidesi (Çok Kolay) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurtanın akı içine koy ,sarısı üstüne sürmek için ayır
- 3 su bardağı un ( aldığı kadar denetimli ek edebilirsiniz )
- Çörek otu
- Susam
Pastane Pidesi (Çok Kolay) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, süt, su ve toz şeker yoğurma kabına koyun ve karıştırın.
- Sıvıyağ ve tereyağ ek edin.
- Yumurtanın akını koyun.
- Tuzu ekleyin.
- Yavaş yavaş unu eleyerek koymaya başlayın.
- Güzelce yoğurun ( şayet sulu olursa ek un ekleyebilirsiniz. Denetimli bir halde yeteri kadar un ekleyebilirsiniz. )
- Yoğurduktan sonra streçle güzelce kapatın/sarın 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra istediğiniz ebatlarda pide hali verip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yahut susamla süsleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.( fırına nazaran pişme vakti farklı olabilir. Kendinize nazaran pişme mühletini ayarlayın).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.