
Pastane Açması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2,5 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı un
- 150 gram tereyağ
- 3 adet yumurta sarısı
- 1,5 tatlı kaşığı süt
- 1 çay kaşığı pekmez
Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su,süt,şeker ve mayayı karıştırıp yoğurma kabında 5 dk bekletiyoruz.
- Sonrasında tuz,yumurta ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hazırladığımız hamuru 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurun evvel havasını alıyoruz sonrasında eşit 20 bezeye ayırıyoruz.
- Her bezeye tereyağ dökerek elle bastırarak açabildiğimiz kadar açıyoruz ve rulo biçiminde sarıyoruz.
- Tüm bezelere tıpkı süreci yapıyoruz ve iki adet ruloyu saç örgüsü formunda gevşek bir formda birbirine doluyoruz ve birleştirip tepsimize diziyoruz.
- Tepsidede 45 dk ılık bir ortamda tepsi mayası için bekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Açmamız hazır, afiyet olsun ????.