Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Açması

Pastane Açması
0
48

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pastane-acmasi.jpg

Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ̆
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya veya 1 paket yaşmaya
  • 5 bardak un
  • İçi için:
  • 125 gram tereyağ veya margarin(yumuşamış olmalı)
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Haşhaş veya susam (isteğe bağlı)

Pastane Açması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ılık süt ve ılık su bir kaba alınır sonra maya, şeker eklenip karıştırılır kabarması sağlanır. Daha sonra yağ, tuz, yumurta eklenir.
  2. Son olarak un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Üzerine bez örtülerek hamur kabarıncaya kadar mayalandırılır.
  3. Mayalanan hamuru dilediğiniz büyüklükte bezelere ayırabilirsiniz. Her bezenin üzerine 1 çay kaşığı dolusu yumuşamış tereyağ sürülür ve bezeler bitince ilk yağ sürülen bezeden başlanarak el yardımıyla kalın olmayacak şekilde tezgah üzerinde elle açılır.
  4. D harfi şeklinde bir uçtan diğer uca doğru ikiye katlanır açılan hamur.
  5. Sonra aşağıdan yukarıya doğru rulo şeklinde sarılır. Bütün bezeler bu şekilde yapılır ve yapılan rulolar tek tek iki ucundan ters yönlere doğru çevrilerek uzatılır.
  6. Uzayan hamura simit şeklinde yuvarlak şekil verilir.
  7. Tüm bezelere bu şekilde şekil verilip tepside de 20 dk mayalandırılır. Tepsi mayası geldikten sonra yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun????

Pastane Açması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt