
Pastane Açması Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6.5-7 su bardağı un
- Tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pekmez
Pastane Açması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur yoğurma kabımıza 6 su bardağı un mayayı alıp karıştıralım ortasını açıp sıvı materyalleri daha sonra da tuz şekeri ilave edip güzelce yoğuralım.
- Kalan 1 bardak unu yavaş yavaş ek edelim hafif ele yapışan bir hamur olmalı yoğurma süreci kıymetli hamuru 8-10 dakika yoğurmamız gerekli güzelce yoğurduğumuz hamuru 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 14-16 modüle bölelim ve üzerlerine 1 çay kaşığı tereyağı sürelim. Elimizle açabildiğimiz kadar açalım incelttiğimiz hamuru ikiye katlayıp rulo yapalım.
- Açma formu verelim tavsiyem akşamdan yapıp sabah pişirmektir dolapta yavaş mayalanan açma daha lezzetli ve yumuşak olacaktır çabucak pişirecekler yarım saat tepsi mayasında oda sıcaklığında bekletsinler lütfen.
- Üzerine 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı pekmez karıştırıp sürün 180 derece alt üst ayarda ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.