Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Açması

Pastane Açması
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pastane-acmasi.jpg

Pastane Açması Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6.5-7 su bardağı un
Ortası İçin
  • Tereyağı
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pekmez

Pastane Açması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur yoğurma kabımıza 6 su bardağı un mayayı alıp karıştıralım ortasını açıp sıvı materyalleri daha sonra da tuz şekeri ilave edip güzelce yoğuralım.
  2. Kalan 1 bardak unu yavaş yavaş ek edelim hafif ele yapışan bir hamur olmalı yoğurma süreci kıymetli hamuru 8-10 dakika yoğurmamız gerekli güzelce yoğurduğumuz hamuru 1 saat mayalandıralım.
  3. Mayalanan hamuru 14-16 modüle bölelim ve üzerlerine 1 çay kaşığı tereyağı sürelim. Elimizle açabildiğimiz kadar açalım incelttiğimiz hamuru ikiye katlayıp rulo yapalım.
  4. Açma formu verelim tavsiyem akşamdan yapıp sabah pişirmektir dolapta yavaş mayalanan açma daha lezzetli ve yumuşak olacaktır çabucak pişirecekler yarım saat tepsi mayasında oda sıcaklığında bekletsinler lütfen.
  5. Üzerine 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı pekmez karıştırıp sürün 180 derece alt üst ayarda ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt