iltasyazilim
FD Üye
Pastane Açması (Kesinlikle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı su
*3 adet yumurta ( hepsinin sarısı ayrılacak )
*1 su bardağı vita yağı
*2 yemek kaşığı dolusu tuz
*2 paket yaş maya
*Alabildiği kadar un
ARASINA SÜRMEK İÇİN ;
*1 paket kahvaltılık margarin
ÜZERİ İÇİN ;
*Yumurta sarısı
Pastane Açması (Kesinlikle Deneyin) Tarifi Yapılışı Sıvı malzemeler bir kaba alınır Çırpıcı yardımıyla iyice karışana kadar çırpılır Ardından yaş maya eklenir Bir defa daha karıştırdıktan sonra azar azar un ilave edilir Ele hafif yapışan bir hamur elde edilir Sıvı yağ yardımıyla ellerinizi hamurdan ayırabilirsiniz Hamuru 2 saat kadar mayalamaya bırakın Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparıp sıvı yağ yardımıyla iyice açın Üzerine margarin sürü sarın İstediğiniz şekli verip yağlanmış fırın tepsisine dizin Bütün hamura aynı şekli uygulayın
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin AFİYET OLSUN
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı su
*3 adet yumurta ( hepsinin sarısı ayrılacak )
*1 su bardağı vita yağı
*2 yemek kaşığı dolusu tuz
*2 paket yaş maya
*Alabildiği kadar un
ARASINA SÜRMEK İÇİN ;
*1 paket kahvaltılık margarin
ÜZERİ İÇİN ;
*Yumurta sarısı
Pastane Açması (Kesinlikle Deneyin) Tarifi Yapılışı Sıvı malzemeler bir kaba alınır Çırpıcı yardımıyla iyice karışana kadar çırpılır Ardından yaş maya eklenir Bir defa daha karıştırdıktan sonra azar azar un ilave edilir Ele hafif yapışan bir hamur elde edilir Sıvı yağ yardımıyla ellerinizi hamurdan ayırabilirsiniz Hamuru 2 saat kadar mayalamaya bırakın Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparıp sıvı yağ yardımıyla iyice açın Üzerine margarin sürü sarın İstediğiniz şekli verip yağlanmış fırın tepsisine dizin Bütün hamura aynı şekli uygulayın
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin AFİYET OLSUN