
Pastane Açması ( Böylesini Yemediniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı mahlep
- 2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 8, 5-9 su bardağı un
- 150 gr tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Pastane Açması ( Böylesini Yemediniz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık sütü ve suyu yoğurma kabına alın .
- Üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın 5 dakika bekletin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup hafif un serpilmiş tezgaha alın.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yuvarlanmış hamurların üzerine 1 er tatlı kaşığı yumuşamış tereyağı veya margarin koyup açabildiğiniz kadar açın.
- Rulo şeklinde sarın sonra iki taraftan ellerinizle burkup iki ucunu bağlar gibi birleştirin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ,çörek otu ve susam serpin.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirin .
- Benim iki tepsi çıktı fırınım iki tepsiyide birden pişiriyor, bunun için fanlı ayarda çalıştırdım.
- Açmalar pişince fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp 5-10 dakika dinlendirin. Servis yapın.