iltasyazilim
FD Üye
Pastahane Açması Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı ılık süt
*2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine )
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*2, 5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Alabildiğince un (yaklaşık 910 su bardağı un
İçi için;
*Tereyağ veya margarin
Üzeri için :
*Susam veya çörek otu
Pastahane Açması Tarifi Yapılışı
1
*Sizlere tadı damağınızda kalacak yedikçe yemek isteyeceğiniz pastahane usulü bir açma tarifi ile geldim ?
*İlk olarak sütü biraz ocakta ılıtalım
*Mayamızın aktifleşmesi için sıcağa yakın ılık olmamasına dikkat edelim
*Daha sonra mayayı ve şekeri sütün içerisinde çözündürelim
*Tuzu yağı ve yumurtayı da ekleyelim
*Yavaş yavaş unu ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim
*Hamurun üzerine poşet veya streç film geçirip yaklaşık 1 saat bekletelim
*Daha sonra hamurumuzu istediğiniz açma boyutuna göre bezelere bölelim
*Ben küçük yapıyorum 30 beze yapıyorum
*Daha sonra bezelerin içine bir miktar tereyağ veya margarin koyup elimizle oval şekilde açalım ve rulo yapalım
*Bütün hamuru rulo yaptıktan sonra iki ruloyu bir ucundan birleştirip birbirine dolayalım
*En son yumurta ve çörek otumuzu sürdükten sonra fırına verelim
*180 derecede yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim
*Afiyet olsun ?
*3 su bardağı ılık süt
*2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine )
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*2, 5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*Alabildiğince un (yaklaşık 910 su bardağı un
İçi için;
*Tereyağ veya margarin
Üzeri için :
*Susam veya çörek otu
Pastahane Açması Tarifi Yapılışı
1
*Sizlere tadı damağınızda kalacak yedikçe yemek isteyeceğiniz pastahane usulü bir açma tarifi ile geldim ?
*İlk olarak sütü biraz ocakta ılıtalım
*Mayamızın aktifleşmesi için sıcağa yakın ılık olmamasına dikkat edelim
*Daha sonra mayayı ve şekeri sütün içerisinde çözündürelim
*Tuzu yağı ve yumurtayı da ekleyelim
*Yavaş yavaş unu ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim
*Hamurun üzerine poşet veya streç film geçirip yaklaşık 1 saat bekletelim
*Daha sonra hamurumuzu istediğiniz açma boyutuna göre bezelere bölelim
*Ben küçük yapıyorum 30 beze yapıyorum
*Daha sonra bezelerin içine bir miktar tereyağ veya margarin koyup elimizle oval şekilde açalım ve rulo yapalım
*Bütün hamuru rulo yaptıktan sonra iki ruloyu bir ucundan birleştirip birbirine dolayalım
*En son yumurta ve çörek otumuzu sürdükten sonra fırına verelim
*180 derecede yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim
*Afiyet olsun ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.