iltasyazilim
FD Üye
Pastacıklar (15 adet) Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 çay bardağı un
Islatmak için;
*1 çay bardağı süt
Kreması için;
*1, 5 paket krem şanti
*1 su bardağından biraz fazla süt
Süslemek için;
*Dondurarak sakladığım vişneler
Pastacıklar (15 adet) Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır
*Süt, sıvı yağ, kakao eklenerek karıştırılır
*Fırın 180 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılır
*1 çay bardağı un eklenip biraz çırpıldıktan sonra vanilya kabartma tozu ve bir çay bardağı un daha eklenir
*İyice karıştırılan hamur önceden yağlanan kağıtların içine, silikon kalıbın yarısını dolduracak şekilde paylaştırılır
*Kekler ısınan fırında pişerken krema tozu soğuk sütle iyice çırpılıp buzdolabında dinlendirilir
*Kekler pişip ılıyınca 1 çay bardağı soğuk sütle yavaş yavaş ıslatılır (Kürdanla delikler açarsanız sütü daha iyi çekecektir )
*Kek soğudukdan sonra üzeri krem şanti ile kaplanıp bir iki saat buzdolabında dinlendirilir Daha sonra krem şantiyle istenildiği gibi şekillendirilip süslenir
*Ben hem kremayı şekilli yaptım hem de yazın dondurarak sakladığım vişnelerle süsledim Siz de bu lezzetli pastacıkları
*İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Tarifimi beğenmeniz dileğiyle Afiyet olsun! ?
*2 yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 çay bardağı un
Islatmak için;
*1 çay bardağı süt
Kreması için;
*1, 5 paket krem şanti
*1 su bardağından biraz fazla süt
Süslemek için;
*Dondurarak sakladığım vişneler
Pastacıklar (15 adet) Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır
*Süt, sıvı yağ, kakao eklenerek karıştırılır
*Fırın 180 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılır
*1 çay bardağı un eklenip biraz çırpıldıktan sonra vanilya kabartma tozu ve bir çay bardağı un daha eklenir
*İyice karıştırılan hamur önceden yağlanan kağıtların içine, silikon kalıbın yarısını dolduracak şekilde paylaştırılır
*Kekler ısınan fırında pişerken krema tozu soğuk sütle iyice çırpılıp buzdolabında dinlendirilir
*Kekler pişip ılıyınca 1 çay bardağı soğuk sütle yavaş yavaş ıslatılır (Kürdanla delikler açarsanız sütü daha iyi çekecektir )
*Kek soğudukdan sonra üzeri krem şanti ile kaplanıp bir iki saat buzdolabında dinlendirilir Daha sonra krem şantiyle istenildiği gibi şekillendirilip süslenir
*Ben hem kremayı şekilli yaptım hem de yazın dondurarak sakladığım vişnelerle süsledim Siz de bu lezzetli pastacıkları
*İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Tarifimi beğenmeniz dileğiyle Afiyet olsun! ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.