iltasyazilim
FD Üye
Paskalya Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı ılık süt
*3 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 paket margarin
*2 çay bardağı şeker ( ben bir çay bardağı kullandım )
*1 kibrit kutusu maya
*4 yumurta ( ikisinin sarısı yüzüne )
*3 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un ( yavaş yavaş ekleyelim unu çünkü yumuşak bir hamur olacak
*( kavrulmuş patates veya peynir isteğe bağlı )
Paskalya Poğaça Tarifi Yapılışı
Sütü, sıvı yağı, margarini, şekeri, mayayı, yumurtayı, tuzu, bu malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice elimizle ezelim iyice özedikten sonra yavaş yavaş un ekleyelim Elimize yapışmayana kadar un ekleyip yoğuralım Ve daha sonra hamurumuzu dinlendirmeye bırakalım ,yarım saat kadar üstünü örtmeyi unutmayalım Hamurumuzu dinlendikten sonra içine, lor peynir veya kavrulmuş patates veya da saç örgüsü gibi boş yapabilirsiniz, çünkü bu hafif tatlı bir hamur olduğu için İçi için pek bir şey istemiyor ,benim evimde kavrulmuş patates olduğu için ben bunları koydum ve şimdi de hamurumuza şekil verelim Elimizle küçük küçük bezeler yapıp içine patates ,peynir bunlardan birini koyalım veya da iki büyük beze ayırıp çok büyük olmayacak tabii ki uzunca yuvarlayalım, ikisine de aynı kalınlıkta olacak alta birine üstüne birini T harfi şeklinde olacak birbirine dolayalım Buda saç örgüsü şeklinde oluyor hamur bitene kadar bu şekilde devam edelim ,yumurta sarıları yüzüne sürüp çörek otu atalım ve daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim, çok güzel bir tarif ısrarla tavsiye ederim ,ben poğaça çok çıktığı için birazını da buzluğa attım afiyet olsun*
*4 su bardağı ılık süt
*3 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 paket margarin
*2 çay bardağı şeker ( ben bir çay bardağı kullandım )
*1 kibrit kutusu maya
*4 yumurta ( ikisinin sarısı yüzüne )
*3 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un ( yavaş yavaş ekleyelim unu çünkü yumuşak bir hamur olacak
*( kavrulmuş patates veya peynir isteğe bağlı )
Paskalya Poğaça Tarifi Yapılışı
Sütü, sıvı yağı, margarini, şekeri, mayayı, yumurtayı, tuzu, bu malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice elimizle ezelim iyice özedikten sonra yavaş yavaş un ekleyelim Elimize yapışmayana kadar un ekleyip yoğuralım Ve daha sonra hamurumuzu dinlendirmeye bırakalım ,yarım saat kadar üstünü örtmeyi unutmayalım Hamurumuzu dinlendikten sonra içine, lor peynir veya kavrulmuş patates veya da saç örgüsü gibi boş yapabilirsiniz, çünkü bu hafif tatlı bir hamur olduğu için İçi için pek bir şey istemiyor ,benim evimde kavrulmuş patates olduğu için ben bunları koydum ve şimdi de hamurumuza şekil verelim Elimizle küçük küçük bezeler yapıp içine patates ,peynir bunlardan birini koyalım veya da iki büyük beze ayırıp çok büyük olmayacak tabii ki uzunca yuvarlayalım, ikisine de aynı kalınlıkta olacak alta birine üstüne birini T harfi şeklinde olacak birbirine dolayalım Buda saç örgüsü şeklinde oluyor hamur bitene kadar bu şekilde devam edelim ,yumurta sarıları yüzüne sürüp çörek otu atalım ve daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim, çok güzel bir tarif ısrarla tavsiye ederim ,ben poğaça çok çıktığı için birazını da buzluğa attım afiyet olsun*