Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Paskalya Lor Tatlısı

Paskalya Lor Tatlısı
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Paskalya Lor Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram lor peyniri
*90 gram yumuşak tereyağı
*80 gram şeker
*2 çiğ yumurta sarısı
*100 ml süt kreması
*200 gram kuru yemiş (bende kuru üzüm çeşitleri)
*Yarım paket (40 gram) bitter çikolata
*Vanilya aroması
*1 avuç fındık yada fıstık (dilerseniz)
*1 avuç kuş lokumu (dilerseniz)

Paskalya Lor Tatlısı Tarifi Yapılışı Bu tatlı akşamdan yapılır
İlk önce yumurta sarısı ile şeker köpürmeye kadar çırpın Süt kremasını bir tencerede kaynamaya getirin ve ateşten alıp azar azar çırpılmış yumurta sarısına dökerek çırpmaya devam edin Ondan sonra karışımınızı geri tencereye aktarıp kısık ateşte 5 dakika daha çırpın Ateşten alıp soğutun*Lor peyniri süzgeçten geçirin ve tereyağı, vanilyayı, kuru yemişleri, fındığı vb ekleyip çatalla ezin Çikolatayı irice kıyın ve çırpılmış yumurta sarısı karışımı ile peynire ekleyin ve güzelce karıştırın*Dibi delikli kabına yada büyük süzgece bez serin Ben süzgeç kullandım Hazırladığınız harcı kalıptaki beze dökün ve kalıbı bir tencerede yada geniş kapta yerleştirin artan suyun çıkması için Bu şekilde bir gece bekletin Ertesi gün servis etmeden önce kalıbı düz bir tabağa çevirip bezi alın ve istediğiniz gibi süsleyin
Yapılışı size zahmetli geldiyse, emin olun ki çok hızlı ve kolay yapılıyor Yaş pastanın yerine güzel bir alternatif Çok tavsiye ediyorum

858,505Konular
982,706Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt