Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
paskalya-coregi.jpg

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı damla sakızı (dövülmüş)
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Toz şeker (ya da file badem, fındık)

Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı

  1. Sütü, suyu derin bir kaba alın, içerisine mayayı, toz şekeri ekleyip karıştırın.
  2. Mayanın etkinleşmesi için bir kenarda 10 dakika bekletin.
  3. Daha sonra sıvı yağı, tuzu, yumurtayı, mahlep ve damla sakızını ek edin.
  4. Yavaş yavaş unu denetimli bir formda ekleyin.
  5. Yanınızda fazlaca bulunsun.
  6. Yoğurulacak kıvama gelince tezgaha un serpin ve ele yapışmayan bir hamur elde edip toparlayın.
  7. Kabı biraz yağlayın. Hamuru yerleştirin ve üzerini streçleyip, sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalamaya bırakın.
  8. Hamur 2 katına çıkınca tezgaha alıp bir-iki kere yoğurun ve üçe bölün.
  9. Her bir parçayı tekrar üçe bölün ve teker teker elinizde ince rulolar haline getirerek örgü biçimi verin.
  10. Öteki kalan hamur kesimlerine da birebir süreci uygulayın.
  11. Ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  12. Üzerini pak bir bezle örtün ve 15 dakika daha mayalanması için bekletin.
  13. Bu esnada fırını ısıtın. Ben 175 derecede alt üst ayarda pişirdim.
  14. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve şeker serpin.
  15. 20 dakika sonra denetim edin.
  16. Üzeri kızarınca alabilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 çorba kaşığı şekerYarım paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 çay bardağı un1 su bardağı toz şeker2 adet yumurta125 gr tereyağı1/2 (yarım) tatlı kaşığı mahlep6-7 su bardağı un Üzerine; 1 yumurta sarısıKırılmış bademFındık Paskalya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler 250 ml ılık sıvı krema5 yemek kaşığı şeker1 paket vanilya şekeri2 yumurta + 1 adet akı (Kalan sarısını üzerine sürmek için ayırın)1 limon kabuğu rendesi1 paket kuru mayaAldığı kadar un Üzeri İçin File badem Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı Kremayı ılıtıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler 100 gr tereyağı1 su bardağı sütYarım su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket ınstant maya1 su bardağından iki parmak eksik şekerÇay kaşığı ucuyla tuz2 adet yumurta5 -6 su bardağı un Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su1 su bardağından 1 parmak eksik ılık sütYarım paket yaş mayaYarım yemek kaşığı toz şeker (mayalanması için)1 çay bardağı un (mayalanması için)1 su bardağından 1 parmak eksik toz şekerYarım yemek kaşığı mahlep2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta2 büyük çay bardağı toz şeker2 büyük çay bardağı ılık su2 büyük çay bardağı süt1 büyük çay bardağı sıvı yağ150 gram tereyağı ( eritilmiş ve ılıtılmış)1 paket instant maya1 yemek kaşığı mahlep (arzuya nazaran azaltılıp çoğaltılabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,500Konular
982,386Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt