Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Paskalya Coreği (Tsoureki) Tarifi Resimli

Paskalya Coreği (Tsoureki) Tarifi Resimli
0
65

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Paskalya Coreği Tarifi
tsoureki Tarifi
Paskalya Coreği (Tsoureki) nasıl yapılır

Paskalya Coreği (Tsoureki) Tarifi Resimli

imagespaskalyacoregitsourekitarifiresimli5ad43ce8ce8b6

Malzemeler:

4 bardak beyaz un

½ bardak şeker

½ bardak sut, ılık

3 yumurta, ayrı bir kapta catalla veya telle cırpılmış

½ kup (21 gm) yaş maya veya 1 corba kaşığı kuru maya

Yarım paket tereyağı (125 gram), yumuşatılmış

2 tatlı kaşığı mahlep

¼ tatlı kaşığı tuz


Uzeri icin:

1 yumurta sarısı
2 corba kaşığı file fındık veya badem






Yapılışı:

1 Eğer elle yapıyorsanız unu, şekeri, tuzu, mahlebi ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ilave edip 1 dakika kadar yoğurun Yumurtaları ilave edip karışıma yedirdikten sonra ılık sutu de ilave ederek hamurunuzu 56 dakika yoğurun Hamurunuz oldukca yumuşak ve ele yapışır kıvamda olacaktır Fakat, mayalanmanın tamamlanmasından sonra hamurunuz tam kıvamına gelir

2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, şekeri, tuzu, mahlebi ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ilave edip 1 dakika kadar yoğurun Yumurtaları ilave edip karışıma yedirdikten sonra ılık sutu de ilave ederek hamurunuzu 23 dakika yoğurun Hamurunuz oldukca yumuşak ve ele yapışır kıvamda olacaktır Fakat, mayalanmanın tamamlanmasından sonra hamurunuz tam kıvamına gelir

3 Hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp 45 saat oda sıcaklığında bekletin

4 Hamuru 3 eşit bezeye ayırın Her bir bezeyi mutfak tezgahı uzerinde tekrar uc eşit parcaya ayırıp iki elinizle yuvarlayarak, gerektikce un kullanarak, 40cm uzunluğunda 3 rulo haline getirin

5 3 ruloyu resimdeki gibi aralıklı olarak tezgaha alıp sac orgusu yapın İki ucunu birleştirip hamurun altına doğru kıvırın Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin Diğer bezeleri de aynı şekilde orup tepsiye aralıklı olarak yerleştirin 45 dakika, ılık bir yerde bekletip tekrar mayalayın

6 Coreklerin uzerine iyice cırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle surun ve file fındık veya badem ile susleyin Onceden ısıtılmış 190° C fırında yaklaşık 20 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin

7 Fırından cıktıktan 510 dakika sonra bir soğutma teline alıp 20 dakika daha beklettikten sonra ılık servis edin

alıntı
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt